Discgolf

runt Lygnevi
ut i naturen och

Testa på discgolf

Discgolf är en starkt växande idrott och rekreationssport som har mycket att erbjuda och lockar allt fler utövare över hela världen, i Finland har antalet utövande discgolfspelare nu passerat antalet vanliga golfspelare.

Den tilltalande sysselsättningen att kasta en disc kombinerat med tävlingsmomentet och att vara ute i naturen med vänner är en del av det som lockar spelarna. Som namnet antyder är reglerna lika bollgolfens men istället för boll och klubba kastas en frisbee, och istället för hål används korgar som mål. Discgolf är lätt att börja med, men samtidigt mycket svårt att bemästra.

På Camp Lygnevi har vi en helt ny nio-hålsbana. Det kostar 20kr per runda eller det  går att lösa årskort/medlemskap, se https://www.laget.se/SatilaSK/Member

Kontakta gärna oss, discgolf@satilask.se


Hyr discar av oss

I kiosken belägen vid Lygnevi hyr vi ut och i en framtid kanske till och med säljer discar till de som vill prova på. Det finns olika discar och de har alla olika egenskaper. Discarna delas in i: Distance, Fairway, Midrange och Putter. Kontakta gärna oss, discgolf@satilask.se

 

Regler

  • Målet är att få discen att vila inuti korgen med så få kast som möjligt.
  • Normalt sett lottas startordning vid första hålet. När alla har kastat ut, kastar alltid den som ligger längst ifrån korgen härnäst oavsett om det blir samma spelare att kasta flera gånger i rad. Discen kastas ifrån där den har kommit till vila. På nästföljande hål kastar den med bäst resultat på hålet innan ut först.
  • Vid kast över 10 meter ifrån korgen är det tillåtet att falla över sitt läge efter att discen lämnat handen, såkallad eftersving. 10 meter och närmare korgen räknas som putt, då är det inte enligt reglerna att falla över, det räknas som övertramp och kan resultera i pliktkast vid upprepning.
  • Alla kast räknas tills dess att discen vilar inuti korgen.
  • Den spelare som har nyttjat lägst antal kast efter banans alla hål har vunnit.
  • Visa hänsyn för andra människor som vistas på området. Kasta inte om det finns minsta risk att träffa andra människor eller djur med din disc.
Lygnern discgolfbana, 9-hål

Här kan du se hela
banan

Ladda ner UDisc

Appen för Discgolfare

UDisc är en app för discgolfare. När du laddat ner den här appen kan du hitta alla utslag och hål via gps:en i telefonen. Du kan registrera din runda och se hur det gått för dina kompisar. Läsa recensioner och skriva en egen. Du kan också hitta andra banor runt om i hela världen. Mycket nöje!