Kajaker

Kanoter & Fiske

Upplev sjön och livet på den

Paddla ut på vattnet

På Camp Lygnevi (regi av Sätila Sportklubb) har vi en omfattande park med kanoter, kajaker, fiskekajaker och stand up padels (SUP) för uthyrning. På denna sida kan ni läsa mer om hur ni går tillväga för att uppleva Lygnevi och Storåns smått magiska krafter.
Kanoter, Kajaker eller supar

Kanoter

En kanadensare är den perfekta kanoten för familjen att paddla på sjöar och åar. En kanadensare är stabil, lätt att komma i och ur och det går att få med sig rejält med packning.
Vi har fyra kanadensare för två till tre personer. En kanadensare är också en utmärkt kanot för fiske och jakt.
I hyran ingår paddel och flytväst.

Kajaker

Att paddla kajak kan för vissa låta lite osäkert. Det är ett ganska stort “fordon” som ska manövreras och man kanske tycker att det känns lite vingligt och läskigt. Men det är faktiskt förvånansvärt enkelt!
Vi har sex stycken singelkajaker och fyra stycken dubbelkajaker till uthyrning. Kajakerna är märket Seahawk Expedition, en mångsidig kajak som är snabb, stabil och bekväm för både långa och korta turer.
I hyran ingår paddel, flytväst, pump, visselpipa och flottör.

Fiskekajaker

Att fiska med fiskekajak har under de senaste åren bara blivit mer och mer populärt och är för många det självklara sättet att fiska på idag.
Pröva våra fiskekajaker… i fiskekajaker uppfylls drömmar. Smyg in i vikar och grunda vatten … kom riktigt nära utan att skrämma fisken. Adrenalinpåslaget första gången det nappar glömmer du aldrig!
Vi har fyra stycken fiskekajaker till uthyrning, de är i lite varierande storlek, välj den som passar dig bäst. Fiskekajakerna är från Mojoboats och är användarvänliga för såväl nybörjare som vana kajakfiskare.
I hyran ingår paddel och flytväst.

Supar

SUP – Stand Up Paddle Boarding – är en vattenbrädsport där man står upp på brädan och paddlar med en enbladig paddel.
Det bästa med SUP är att det är en sport för alla. Det spelar ingen roll hur gammal eller ung du är, stor eller liten, stark eller vad du gjort tidigare – alla kan lära sig!
Vi har två stycken SUP:ar för uthyrning, de är allroundbrädor som passar perfekt för dig som vill ha en lättpaddlad SUP för dagsturer och motionspaddling!
Pris 100 kr/timmen inklusive paddel och flytväst, uthyrning sker från strandkiosken när den är öppen. 

Hyrpriser

Kajak singel

 • Hyra heldag (11-18)

  300 :-
 • Hyra halvdag (11-14)

  200 :-

Kajak dubbel

 • Hyra heldag (11-18)

  450 :-
 • Hyra halvdag (11-14)

  300 :-

Kajak fiske

 • Hyra heldag (11-18)

  400 :-
 • Hyra halvdag (11-14)

  250 :-

Kanot

 • Hyra heldag (11-18)

  300 :-
 • Hyra halvdag (11-14)

  200 :-

Uthyrningsperioder: April-maj & Sep-Okt: Endast helger
Juni-augusti: Alla dagar i veckan. 

Har du frågor, maila oss på uthyrning@satilask.se

Uthyrningsregler

UTLÄMNING AV KAJAK 

Du kör till Lygnevi där du möter upp personal. Här får du ut kajak samt plockar med övrig utrustning. Därefter besiktigar vi tillsammans kajaken och du skriver på uthyrningsvillkoren samt att du förstår att du paddlar på egen risk. Beroende på hur mycket du paddlat tidigare tar det allt mellan 20 minuter till en timma att komma igång så räkna med att paddla ut lite senare än starttiden. Sjösättning av kajakerna sker från sandstrand, så räkna med att bli lite våt om fötterna. 

ÅTERLÄMNING AV KAJAK 

Senast 14:00, vid halvdagshyra, eller kl 18, vid heldagshyra, måste du vara tillbaka med kajak vid Lygnevi strand. Se till att alla personliga ägodelar är utplockade ur kajakens samtliga förvaringsutrymmen. Tvätta ur kajaken, se till att sittbrunnen är ren till nästa gäst.  Bär upp kajakerna till om inget annat avtalas. Flytväst och paddel, lämnas tillbaka till perosnalen. Meddela om något hänt med kajaken.

REGLER

 • Minimiålder är 18 år för att hyra kajak. Legitimation fodras.
 • All paddling sker på egen risk.
 • Du använder alltid flytväst när du paddlar (ingår) samt är simkunnig.
 • Vi förbehåller oss rätten att neka kund hyra kajak som är berusad. Vi förbehåller oss även rätten att neka uthyrning om vi anser att kunden är för oerfaren för det rådande, och väntade vädret, eller att kunden på annat sätt utsätter sig för en risk.
 • Om kajaken eller övrig utrustning skadas eller stjäls på grund av ovarsamhet är du ersättningsansvarig. Kolla att dina försäkringar gäller.

Har du frågor, maila oss på uthyrning@satilask.se

Flohult

Tur och retur från Lygnevi till Flohult Strand.

Tidsåtgång: 40 min (20 min varje riktning)
Sträcka: 3,8 km
Svårighetsgrad: Nybörjare


Storån

Upp och ner Storåns dalgång från Lygnevi.  Man kan stanna via stranden på Smälteryds naturreservat vid Storåns mynning.

Det är även möjligt att paddla kajaken längre upp Storån mot Bollebygd eller Rävlanda och paddla ner.  Det finns dock flera lyft på sträckan, då är detta för mer avancerade paddlare.

Tidsåtgång: 1,5 timmar
Sträcka: 8 km
Svårighetsgrad: Nybörjare


Ramhulta

Runda till Ramhultafallet via Flohult och Tostared (rekommenderat max vindhastighet 5 m/s)
Tidsåtgång: 2 timmar
Sträcka: 11 km
Svårighetsgrad: Mellan

Man kan även paddla till Ramhulta och tillbaka utan att paddla över mitten av Lygnern
Tidsåtgång: 1,5 timmar
Sträcka: 9 km
Svårighetsgrad: Mellan


Stora Svansjön

För att kunna paddla här krävs att du har bil och kan transportera kajaken till startplatsen. Uthyraren kan för närvarande inte ombesörja transport. 

Mindre sjö som är mer skyddat från vinden när det blåser mycket.  Ostörd natur runt hela skön och flera öar där man kan landa kajak.

Tidsåtgång: 1 timme
Sträcka: 5,5 km
Svårighetsgrad: Nybörjare